De gemeente Rotterdam heeft ontwikkelaar VORM aangewezen als winnaar voor de ontwikkeling van 167 huur- en koopwoningen op een braakliggend terrein in het zuiden van de stad.

Project Koer biedt woningen voor starters, gezinnen en senioren en heeft voorzieningen en veel groen in de Afrikaanderwijk van de stad. Deze wijk ligt dichtbij de rivier en is ongeveer 15 minuten lopen van de Erasmusbrug en Hotel New York.

“Zo kunnen mensen die net zijn afgestudeerd en sociale stijgers blijven wonen in de Afrikaanderwijk waar ze zijn opgegroeid’’, zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen).

Er zijn werkplekken voor bewoners die rustig buiten hun eigen huis willen werken. Verder is er een collectieve binnentuin waar kinderen veilig kunnen spelen. In de parkeergarage op de Laan op Zuid komt een mobiliteitshub met elektrisch deelvervoer. In een bijgebouw van het complex, genaamd ‘Villa Residu’ komt een collectieve klusplek voor bewoners.

Het nieuwbouwproject KOER maakt deel uit van de ontwikkeling Parkstad, een stedelijke wijk met meer dan 1000 woningen en voorzieningen zoals een zwembad en een sporthal in het Huis op Zuid.